WM Press investerar ytterligare i automatiserad CNC svarv med drivna verktyg och ökar kapaciteten!

WM Press förstärker på skärande bearbetning med ytterligare en ny och större CNC svarv.

NC Svarv C-axel live holder

WM Press förvärvar Borgmek

WM Press AB är ett helägt dotterbolag till Innomation AB och kommer att driva verksamheten vidare med synergieffekter med de andra dotterbolagen i koncernen. Fr.o.m. den 9/3 övergår Borgmek till att heta WM Press AB.
Genom köpet skapas omedelbara samordningsvinster i bland annat produktionen vilket ger förbättrad lönsamhet.

Med detta förvärv kommer Innomation AB att ha 3 operativa och produktiva fabriker i Sverige, AGAB Pressautomation AB i Helsingborg och Motala samt WM Press AB i Helsingborg och Gamleby. Innomation ABs affärsidé är att genom ett aktivt och långsiktigt ägande skapa ökad tillväxt i försäljning och förbättrad lönsamhet i koncernen. Därigenom skall företagen uppnå industriella och ekonomiska fördelar som stärker respektive företags kunderbjudande och konkurrenskraft. Innomation AB är expansivt och har förvärvat ett flertal företag inom branschen, filosofin är ständig organisk expansion och att genom fortsatt förvärv skapa kontrollerad tillväxt, – säger Jan Alexiusson i ett pressmedelande.

SEGLING SOM SAMMANFÖR STUDENTER OCH NÄRINGSLIV

För andra året i rad går Gothenburg Student Race av stapeln på Lindholmspiren i Göteborg den 13 maj. Evenemanget organiseras av studenter från både Chalmers och Handelshögskolan där målet är att sammanföra företag och studenter i samband med ett högklassigt seglingsevent.

Parallellt med seglingstävlingen byggdes ett Race Village upp, fullt med aktiviteter och montrar för företagen att interagera med studenterna. Förra året fanns ca.10 företag representerade på plats och eventet lockade över 2000 besökare under dagen. Dagen avrundades med After Sail och under kvällen hölls en mycket uppskattad regattamiddag för seglare, crew och företagsrepresentanter.

I år är målet satt till 20 anmälda lag från minst 10 av Sveriges universitet och högskolor, samt ett ännu större Race Village för ytterligare företag och besökare. Visionen är att skapa ett event fullspäckat av interaktiva möten mellan studenter och näringsliv där företag har möjlighet att marknadsföra sig i en avslappnad miljö. Ett utmärkt tillfälle skapa viktiga kontakter för såväl studenter som företag.

Bland besökarna finns en stor bredd av morgondagens talanger med bland annat ekonomisk, juridisk och teknisk utbildning i ryggen. Detta gör Gothenburg Student Race till en fantastisk plattform för företag att möta morgondagens nya medarbetare och kunder.

Thomas Pakruhn, produktionschef på WM Press, sponsrade Gothenburg Student Race med medaljer och pokaler och säger följande om eventet:
”Segling är något som drar folk utan tvekan, men faktum är att flertalet av studenterna som kommer hit under dagen har ett mål att få träffa de företag som de ser som potentiella arbetsgivare i framtiden. Detta gör Gothenburg Student Race till en unik möjlighet att mingla utanför de mer formella arbetsmarknadsmässorna som redan finns idag”

Vill ni vara med och utveckla Sveriges största studentsegling, tveka inte att höra av er! För mer information om Gothenburg Student Race, besök www.studentrace.se eller vänligen kontakta:

MathiasEdberg
Företagsansvarig Gothenburg Student Race
0739-604360

Johan Sundén
Marknadsföringsansvarig Gotenburg Student Race
0708-974699

Thomas Pakruhn
Produktionschef WM Press AB
042- 32 58 50

Citat:
”Det är så världen är så att säga, skolan är inte någonstans, och inte företag någon annanstans, utan det är alla tillsammans. Det är framtiden.”
Gerard Törneman
Business Development Manager
Volvo Penta

”Ingen stress utan det är en perfekt kombination, man känner ingen press att prata med företag utan det blir en mer avslappnad konversation”
Student

”Klockrent att få inseglingen till staden, det lockar mycket publik till seglingen vilket är en given succé”
Joakim Von Geijer
Professionell Seglare

”Det är superkul att vara här, dels för brandingens skull, men framförallt för att få träffa alla härliga studenter. Dels för att några ska bli våra anställda, och dels ur ett längre perspektiv där några här kanske kommer att bli våra framtida kunder.”
Tove Nyqvist
Senior associate
KPMG

IMG_4213
IMG_4371
IMG_4747
IMG_5000
”Det är perfekt med en sådan här dag, där man får en bra plattform där vi får chansen att träffa framtidens talanger från Chalmers, Handels och andra skolor.”
Tunde Fernander
Communications Director Hygien Nordics
SCA
WM Press AB förvärvar Landskrona Lego Teknik AB

WM Press AB, som ingår i koncernen Innomation AB i Helsingborg, har förvärvat Lego Teknik AB, med säte i Landskrona.

WM Press AB förvärvar Landskrona Lego Teknik AB.pdf

WM Press satsar framåt

Vi satsar framåt och har investerat i:

  • 3D laserskärning och 5-axlig lasersvetsning
  • Kombilasermaskin med stansning, formning och gängning.
  • Rundformningsmaskin med svetsautomater
  • Nya styrsystem på samtliga presslinjer

 

Video: