top of page

TJÄNSTER

Stansning

STANSNING

När det kommer till detaljer med mycket hål/urtag så kan en stansmaskin vara till att föredra eftersom man får en hög kvalité och det är väldigt kostnadseffektivt med upp till 1000 slag/min. I vår kombinerade stans/lasermaskin är möjligheterna oändliga eftersom den även kan formpressa, perforera, märka, försänka, gänga och detta givetvis i kombination med laserskärningen så att produkten kan bli så färdig som möjligt. Maskinen har ett automatiserat sorteringssystem med möjligheten att sortera både via lucka och med hjälp av en plockrobot för större detaljer eller där man bara önskar att detaljerna hamnar snyggt på pall. Kombimaskinen är väldigt uppskattad av våra kunder!

Stansning.jpg
Laserskärning

LASERSKÄRNING - SMÅ TOLERANSER OCH SNABB SKÄRNING

När det kommer till att skära i kolstål eller rostfritt så är laserskärning en snabb och kostnadseffektiv metod.
Metoden ger en högre kvalitét på skärytan i stället för att skära med enbart gas som tex plasma. Kräver du dessutom en hög precision och snabb skärning, ja då är metoden överlägsen.

 

Våra lasermaskiner klarar tjocklekar upp till 20 mm i kolstål och 10 mm i rostfritt material. Vi har även en så
kallad kombimaskin. Detta innebär att man kan kombinera laser med stansning och viss formning och även gänga detaljerna för att få ut dessa fullt färdiga utan eftertempo. Vi har även möjlighet att skära med 5 axlar så kallad 3D laser när produkten inte är plan.

Lasersk„rning.jpg

 

Laserskärning innebär att man skickar laser med hög effekt genom optik. Den fokuserade laserstrålen riktas vinkelrätt mot materialet för att skära det mönster du önskar. Resultatet är snabb tillverkning och små toleranser. I lasern kan man även gravera in tex artikel nr eller text. Vi kan hjälpa till och ta fram skärfiler till maskinerna om ni inte skulle ha tillgång till program för detta.

Robotsvetsning
Robotsvetsning.jpg

ROBOTSVETSNING

I våra robotsvetsar producerar vi både mellan och högre volymer av svetsade produkter. Vi svetsar kolstål och rostfria detaljer med både MIG och TIG och hjälper till att ta fram fixturer för detta. Vi använder till stor del CMT tekniken som gör att vi i princip inte har något stänk och får mindre formförändringar jämfört med traditionell MIG. Svetskällorna är de moder-naste på marknaden med mycket intelligens inbyggt för att få den bästa och mest effektiva svetsningen. Kvalitén blir jämn och svetsningen effektiv. Vi har 2 celler, en för lite mindre detaljer och en för stora detaljer. Vi har även ett antal manuella svetsbås för lågserie och där robotiserad svetsning ej passar.

Offline programmering

OFFLINE PROGRAMMERING

Vid tillverkning av fixturer och för att göra program till robotarna så använder vi en off line programvara, där kan vi testa fixturerna virtuellt och göra programmen till svetscellerna, på detta vis kan robotarna producera mera i stället för att operatörerna ska lägga många timmar och programmera i den fysiska robotcellen.

Pressning.jpg

PRESSNING

Vi utför automatpressning samt formpressar plåtdetaljer i olika material. Vår styrka är djup-dragning som vi har stor kunskap inom. Även excenterpressning för att stansa och forma detaljer. Pressning sker med manuell betjäning eller robot. Alternativt med progressiva verktyg i bandlinje från coil vid större volymer.

Pressning
Valsning

VALSNING

Robotiserad (CNC–styrd) valsning i fyr-vals maskiner så att detaljerna blir runda ända ut i ändarna med efterföljande automatsvetsning för att producera cirkulära produkter av hög måttriktighet gör att vi även kan producera mindre serier. Med kompletterande möjlighet att 3D laserskära hålbilder eller dylikt ger detta en hög flexibilitet och kort ledtid vid framtagning av nya produkter eller prototyper.

Valsning.jpg
Kantpressning.jpg

KANTPRESSNING

Många plåt produkter behöver vidare förädling efter man tagit ram ett plåtämne. Det kan tex
vara kantpressning. Här har vi möjlighet att bocka era produkter med standardverktyg men även ta fram special verktyg som passar just er produkt. Här gäller det att vara innovativ. Våra medarbetare har lång erfarenhet av detta.

Kantpressning

MASKINBEARBETNING

Då kunder mer efterfrågar ”färdiga” detaljer för att undvika frakter och flera leverantörer så kan vi även ombesörja eftertempo såsom svarvning och fräsning i våra CNC maskiner. Att bearbeta tunna plåtprodukter i CNC maskiner kräver mycket kunskap och ska inte jämföras med att bearbeta fasta stycken. Fördelen är också att vi tar hela ansvaret för produkten innan den levereras till kunden.

Maskinbearbetning.jpg
Maskinbearbetning
Konstruktionsstöd

KONSTRUKTIONSSTÖD

Vid utveckling av nya produkter/detaljer eller för att ändra processen för att tillverka en befintlig produkt kan det många gånger vara svårt för era egna designers och konstruktörer att välja hur man ska tillverka delen på bästa sätt. Om vi kommer in i designstadiet i ett tidigt skede kan vi stötta er med tex toleranser och ge er råd om hur materialet reagerar i de olika processerna, detta för att få den bästa möjligheten att producera effektivt med hög kvalité. Toleranser är också något man behöver diskutera i ett tidigt skede då dessa ökar kostnaderna på detaljen så man har rätt nivå på dessa. För att få en detalj som bär sin kostnad rätt är det många faktorer som påverkar. Toleranser, materialval, finish, processer mm. Här är vi ett oumbärligt stöd för många av våra kunder.

Konstruktionsst”d.jpg

Vi tar även fram prototyper och tester där de finns en viss osäkerhet och då man ibland måste köra fält tester mm. Våra verktyg är de modernaste CAD verktyg som finns, samt applikationer som hållfastighets beräkning mm. Med våra partners kan vi även utföra avancerade simuleringar av hur materialet beter sig vid pressning, djupdragning.

™vriga tj„nster.jpg

ÖVRIGA TJÄNSTER

  • Alkalisk tvättning i industritvättmaskin

  • Trumling av produkter (Gradfria efter detta)

  • Sickningsmaskiner manuella

  • Omera / Lucas formningsmaskiner

  • Längdsvetsning semiautomatisk får långa svetsar på valsade produkter

  • Flera manuella MIG och TIG arbetsplatser

  • Underhållsverkstad för pressverktyg mm.

  • Konstruktion av pressverktyg samt diverse fixturer för montage/svets mm

  • Punktsvetsning

  • Lasermärkning

Övriga tjänster
bottom of page