top of page

GALLERI

Stansade

STANSADE PRODUKTER

Stansning av produkter är en väldigt effektiv metod när man har detaljer med många hål/urtag samt när det skall gängas, för-sänkas eller på annat sätt formas. Detta utför vi i vår kombinerade laser / stans-maskin.

 

Denna detalj har stansade hål samt en stansad märkning. Ytterkonturen är laser skuren enl. vårt motto: Ingen form är för svår för oss.

Stansade produkter
Laserskurna
Laserskurna produkter

LASERSKURNA PRODUKTER

Vi laserskär både plana ämnen och förformade / pressade produkter i tre dimensioner. Här sätter bara fantasin gränser. På bilden syns bara enklare specialbrickor som är laserskuren men vi kan laserskära vilken kontur som helst.

Robotsvetsade

ROBOTSVETSADE PRODUKTER

När det gäller robotsvetsade produkter finns det gamla tankesätt att det måste handla sig om tusentals detaljer per år men det beror på produktens uppbyggnad och hur mycket svets det är på den. Det finns produkter som bara levereras ett par 100st om året. Robotsvetsning ger en optimal svetsefter-bearbetning. Pumphuset som är MIG svetsad med höga krav levereras till kärnkraftsindustrin.

Robotsvetsad produkt
Pressade
Pressade produkter

PRESSADE PRODUKTER

På bilden ser ni en pressad ovandel som är sedan sammansvetsad med en valsad nedandel. Här kombinerar man dessa två produktionsmetoder för att optimera tillverkningsprocessen eftersom det inte är en högvolyms produkt.

Valsade

VALSADE PRODUKTER

En valsad produkt som har blivit längdsvetsad i våra automatiska längdsvetsmaskiner och därefter även lasergraverad.

Valsade valsade produkter
Kantpressade produkter

KANTPRESSADE PRODUKTER

Kantpressning är nog den vanligaste metoden att forma en platt produkt på genom att bocka och vika den enligt ritning. Man kan även bocka större radier genom speciella verktyg eller så kallad strålbockning. I denna process krävs också att man har väldig lång erfarenhet att bocka plåt dels för att välja rätt metod att bocka, dels för att minimera omställningar i maskinen. Vi har personal med många års erfarenhet av kantpressning.

Kantpressade

MASKINBEARBETADE PRODUKTER

I vårt åtagande för att lämna en så färdig produkt som möjligt från oss utan att utnyttja externa tjänster så utför vi även. maskinbearbetning som efterföljande tempo. Just i detta fall är det 2 olika pressade produkter som monterats, för att få rätt toleranser så och ytor så svarvas och poleras den slutliga produkten som därefter monteras in i bromssystem för tåg.

Maskinbearbetade produkter
Maskinbearbetade
Monterade
Monterade produkter

MONTERADE PRODUKTER

Vi har även möjlighet att leverera fullt monterade eller del monterade produkter, både stora och små artiklar. Våra kunder efterfrågar mer och mer efter att få fullt färdiga produkter för att endast ha en inköpspartner som tar fullt ansvar om hela produkten från plåtämne till färdigpackad produkt ut till deras kunder. Detta innebär bland annat olika typer av ytbehandling och värmebehandlingar mm.

 

Vi går igenom gemensamt med er om de saker som ska granskas extra noga tex testning av funktion och finish. Vi monterar bland annat produkter till den medicinska sektorn med höga krav på både spårbarhet funktion och finish. Vi har tillgång till att lasermärka/gravera delar som kräver detta. Inget montage är för stort eller för litet, fråga oss så kommer vi med förslag.

bottom of page