top of page

LASERSKÄRNING - SMÅ TOLERANSER OCH SNABB SKÄRNING

När det kommer till att skära i kolstål eller rostfritt så är laserskärning en snabb och kostnadseffektiv metod. Metoden ger en högre kvalitét på skärytan i stället för att skära med enbart gas som tex plasma. Kräver du dessutom en hög precision och snabb skärning, ja då är metoden överlägsen.

 

Våra lasermaskiner klarar tjocklekar upp till 20 mm i kolstål och 10 mm i rostfritt material. Vi har även en så kallad kombimaskin. Detta innebär att man kan kombinera laser med stansning och viss formning och även gänga detaljerna för att få ut dessa fullt färdiga utan eftertempo. Vi har även möjlighet att skära med 5 axlar så kallad 3D laser när produkten inte är plan.

Laserskärning maskin

Laserskärning innebär att man skickar laser med hög effekt genom optik. Den fokuserade laserstrålen riktas vinkelrätt mot materialet för att skära det mönster du önskar. Resultatet är snabb tillverkning och små toleranser. I lasern kan man även gravera in tex artikel nr eller text. Vi kan hjälpa till och ta fram skärfiler till maskinerna om ni inte skulle ha tillgång till program för detta.

Kontakta oss direkt!

bottom of page