top of page

SENASTE NYTT

ROBOT ARC WORLD

Ny robotcell (den andra) på plats i mitten av januari 2022. Cellen består av en robot, bestyckad med pistol både för svetsning MIG samt TIG, automatisk kontroll och kalibrering av pistoler och tråd. Cellen har 2 stationer en där man monterar och plundrar maskinen under tiden den svetsar inne i cellen. En manipulator för att rotera produkter, kan svetsa långa och skrymmande detaljer. Svetskällan är en av de modernaste man kan köpa idag, med fogföljning och en mängd av olika parametrar för olika svetsoperationer. En ny traversbana för att hantera produkter och fixturer i maskinen följde med cellen.

Senaste nytt.jpg

En ny traversbana installerades samtidigt för säker hantering av produkter och fixturer in och ur robot-cellen.

Robot Arc World
Gradmaskin

GRADMASKIN

Avgradningsmaskin med hög kapacitet.

Vår nya gradmaskin har anlänt och användes flitigt.

Inte alla detaljer behöver gå igenom vår avgradningsmaskin. Detta beror oftast på kundkrav eller en gemensam syn med kund på detaljens användningsområde.

Kapaciteten är max 800 mm bredd på ämne och max 60 mm i tjocklek. I princip alla material kan köras genom maskinen.

Avgradningen ger en fin yta som kan användas som den är eller ytbehandlas enligt önskemål. Även hål som finns i detaljen blir gradfria.

FIBERLASER

WM Press har nu installerat och är under uppstart med sin nya högeffektiva fiberlaser på 12 kW. Detta gör att vi kan utöka våra tjänster inom professionell laserskärning. Högre kapacitet att skära tjockare material upp till 40 mm i kolstål och 30 mm i rostfritt. Det går även bra att köra i andra material såsom koppar, mässing, aluminium och mycket mer. Maskinen är även utrustad med ett plåtlager (8 våningar) och automatisk utplockning av detaljer för att kunna köra obemannat.

Facetune-04-05-2023-08-54-27.JPG

Lasermaskinen med toppmodern fiberlaserkälla

Fiberlaser
bottom of page